O!Dietetyk

Składniki ( 2 porcje):

Ser twarogowy półtłusty- 80 g

Banan- 100 g

Jabłko- 80 g

Mąka orkiszowa- 40 g (można zastąpić inną)

Jaja kurze- 1 szt.

Cukier waniliowy- 1 łyżeczka (opcjonalnie)

Proszek do pieczenia- 0,5 łyżeczki

Olej- 5g (opcjonalnie)

 

Sposób przygotowania:

1. Obierz i rozgnieć banana, obierz i pokrój drobno jabłko.

2. Ser, mąkę, jajko, cukier waniliowy, proszek do pieczenia zmiksuj blenderem.

3. Połącz wszystkie składniki i smaż z obu stron beztłuszczowo lub na posmarowanej olejem patelni na złoty kolor.

 

1 porcja to: 256 kcal/ 14,5 g białka/ 8 g tłuszczu / 30,7 g węglowodanów / 2,9 g błonnika / 3,1 wymienników węglowodanowych

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials