Placki twarogowe z jabłkiem i bananem By: Renata Pawelec 24.04.2024 Przepisy Składniki ( 2 porcje): Ser twarogowy półtłusty- 80 g Banan- 100 g Jabłko- 80 g Mąka orkiszowa- 40 g (można zastąpić inną) Jaja kurze- 1 szt. Cukier waniliowy- 1 łyżeczka (opcjonalnie) Proszek do pieczenia- 0,5 łyżeczki Olej- 5g (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Obierz i rozgnieć banana, obierz i pokrój drobno jabłko. 2. Ser, mąkę, jajko, cukier waniliowy, proszek do pieczenia zmiksuj blenderem. 3. Połącz wszystkie składniki i smaż z obu stron beztłuszczowo lub na posmarowanej olejem patelni na złoty kolor. 1 porcja to: 256 kcal/ 14,5 g białka/ 8 g tłuszczu / 30,7 g węglowodanów / 2,9 g błonnika / 3,1 wymienników węglowodanowych