Składniki(2 porcje):
Łosoś, świeży- 250 g
Papryka czerwona- 120 g
Kasza jęczmienna, perłowa- 100 g
Ogórki, kiszone- 60 g
Sałata- 40 g
Pesto czerwone z pomidorów- 30 g
Pietruszka, liście- 15 g
Oliwa z oliwek- 10 g
Pieprz cytrynowy- 2 g
Sól ziołowa- 2 g
Sposób przygotowywania:
1. Łososia oddziel od skóry, przypraw pieprzem cytrynowym i solą ziołową, ułóż w naczyniu żaroodpornym skropionym oliwą.
2. Filet posmaruj czerwonym pesto i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez15- 20 minut.
3. Ugotuj kaszę jęczmienną.
4. Sałatę umyj, porwij na kawałki, dodaj pokrojona paprykę i ogórka oraz skrop oliwą.
1 porcja zawiera: 555kcal/ 30 g białka/ 29 g tłuszczu/ 39 g węglowodanów/ błonnika 3,9 wymienników węglowodanowych