O!Dietetyk

Składniki (2 porcje):

Truskawki- 200 g
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu- 120 g
Banan- 120 g
Ser twarogowy półtłusty- 100 g
Jogurt naturalny 100 g
Mąka orkiszowa- 80 g
Jaja kurze całe- 56 g
Olej rzepakowy- 10 g
Sól biała- 1 g

Sposób przygotowywania:

1. Mleko, jajko, mąkę, szczyptę soli, łyżeczkę oleju zmiksuj lub dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut.

2. Rozgnieć widelcem banana i twaróg, wymieszaj.

3. Umyj i pokrój w plasterki truskawki.

4. Smaż naleśniki na posmarowanej olejem patelni, nadziej serkiem i zwiń według uznania.

5. Podaj z jogurtem naturalnym.

1 porcja to: 433 kcal/23.6 g białka/ 14.1 g tłuszczu/ 50.1 g węglowodanów/5.2 g błonnika/5.1 wymienników węglowodanowych

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials