O!Dietetyk

Składniki:

Płatki owsiane błyskawiczne- 70g

Płatki kukurydziane- 50 g

Wiórki kokosowe- 100g

Daktyle suszone- 100g

Masło orzechowe- 60g

Mleko 2%- 80g

Nasiona słonecznika- 20g

1. Płatki owsiane i wiórki kokosowe upraż osobno na suchej patelni. Daktyle drobno posiekaj.

2. Mleko wymieszaj z masłem orzechowym, dodaj płatki kukurydziane. Wszystkie składniki wymieszaj.

3. Formę do pieczenia 30×11 wyłóż papierem do pieczenia. Wsyp mieszankę, ugnieć, aby postał długi baton.

4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz ok. 15 minut.

5. Wyjmij, poczekaj, aż baton ostygnie. Pokrój na 8 kawałków.

1 batonik to: 240 kalorii / 5 g białka / 14 g tłuszczu/ 21 węglowodanów / 6g błonnika / 2.1- wymienników węglowodanowych

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials