O!Dietetyk

Składniki (1 porcja)

Makaron pełnoziarnisty (ugotowany)- 180 g

Krewetki- 80 g

Pomidorki koktajlowe- 80 g

Wino białe półwytrawne- 50 ml

Olej rzepakowy- 20 g

Masło- 15 g

Ostra papryczka chili- 10 g

Natka pietruszki- 10 g

Sól z chili

Sposób przygotowania:

1. Oczyść krewetki z pancerza i przetnij w części grzbietowej by usunąć jelito, opłucz i osusz. Dopraw solą z chili sokiem z cytryny i oliwą.

2. Posiekaj czosnek oraz natkę pietruszki oraz przekrój na pół pomidorki

3. Na rozgrzana patelnie wlej olej i wrzuć krewetki, następnie czosnek i podsmaż krótko, około 1 min.

4. Podlej krewetki winem, dodaj papryczkę, gotuj chwilę aż wino częściowo odparuje, wymieszaj.

5. Dodaj Makaron, masło, natkę pietruszki i pomidorki. Całość połącz i podgrzej przez około 1 minutę.

6. Wyłóż na talerz i posyp parmezanem.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials